wtorek, 1 października 2013
Fasolka inaczej
Jeśli ktoś nie lubi tradycyjnej fasolki z bułką tartą lub tak jak ja nie może jeść glutenu proponuję takie jej przygotowanie.
Pyszna,zdrowa,sycąca:)
Polecam
Potrzebujemy:
-fasolka
-mała garść migdałów
-duża garść płatków kukurydzianych
-łyżka oleju kokosowego
Fasolkę ugotować na parze wrzucić na patelnię z olejem kokosowym.Chwilkę zrumienić dodać płatki z migdałami utłuczone w moździerzu .Poddusić wszystko około minuty na małym ogniu.
Podawać natychmiast.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
-
Postanowiłam z uwagi na to ,że wpadłam w nałóg chlebowy zaopatrzyć się w to co potrzebne do jego wypieku. Zakupiłam więc dziś trzy kosze do...
-
Kto z Was nie lubi sernika ???? Ja też nie znam takiej osoby;) Ten przepis znalazłam u Dorotki Pyszny,mocny ,tradycyjny sernik. Mó...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz