wtorek, 1 października 2013

Fasolka inaczej



Jeśli ktoś nie lubi tradycyjnej fasolki z bułką tartą lub tak jak ja nie może jeść glutenu proponuję takie jej przygotowanie.
Pyszna,zdrowa,sycąca:)
Polecam

Potrzebujemy:
-fasolka
-mała garść migdałów
-duża garść płatków kukurydzianych
-łyżka oleju kokosowego

Fasolkę ugotować na parze wrzucić na patelnię z olejem kokosowym.Chwilkę zrumienić dodać płatki z migdałami utłuczone w moździerzu .Poddusić wszystko około minuty na małym ogniu.
Podawać natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...