wtorek, 10 września 2013
Biała pasta rybna
Dziś na szybko przygotowałam pastę rybną.
Zjedzona w mig w ostatniej chwili wyrwałam resztę by zrobić foto :)
Pasta jest pyszna ,sycąca o wyrazistym smaku.
Polecam kiedy nie macie pomysłu na kolację.
Składniki:
-duża makrela wędzona
- mała cebulka biała
- 5 ogórków kiszonych
-puszka groszku konserwowego
-3 ugotowane jaja na twardo
-pieprz
- przyprawa czubrica zielona
-łyżka majonezu
Makrelę obrać z ości porwać na małe kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę,ogórki w pół plasterki.jaja w grubą kostkę.
Składniki połączyć doprawić przyprawami lekko wymieszać z majonezem.
Najlepiej smakuje ze swojskim chlebkiem:)
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
-
Postanowiłam z uwagi na to ,że wpadłam w nałóg chlebowy zaopatrzyć się w to co potrzebne do jego wypieku. Zakupiłam więc dziś trzy kosze do...
-
Kto z Was nie lubi sernika ???? Ja też nie znam takiej osoby;) Ten przepis znalazłam u Dorotki Pyszny,mocny ,tradycyjny sernik. Mó...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz