środa, 14 sierpnia 2013
Pasztet z soczewicy
Fajna alternatywa dla mięsa.Szyki w wykonaniu ,zdrowy,sycący.Polecam kiedy szukamy czegoś nowego :)
Składniki
-300 gram czerwonej soczewicy
-2 jajka
-łyżka tymianku
-kilka pieczarek
-suszony pomidor(około 2 łyżek)
-sól
-pieprz
Soczewicę ugotować do miękkości mocząc ją wcześniej przez noc w wodzie.Wodę z gotowania odlać,soczewicę wystudzić.
Pieczarki,pomidor ,soczewicę zblenderować.Zioła utrzeć w moździerzu.
Składniki wymieszać.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową,wlać masę ,wyrównać.Piec około 50 minut w temp 185 C.
Wystudzić.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
też lubię i robię :)
OdpowiedzUsuńojej jak to apetycznuie wyglada, napewno wyprobuje jazk juz piekarnik bede miala dobry
OdpowiedzUsuń