Przepyszny sernik.
Gładka rozpływająca się w ustach konsystencja.
Polecam wypróbować.
Potrzebujemy
Spód:
-150 gram herbatników
-garść rodzynek
-20 gram czekolady
-20 gram masła lub margaryny
Czekoladę trzemy na tarce jarzynowej.
Resztę składników blendujemy na tzw. mokry piasek.Dodajemy czekoladę mieszamy składniki i wszystko umieszczamy w tortownicy wyłożonej folia aluminiową(samo dno).
Lekko ugniatamy.
Masa:
-100 gram gorzkiej czekolady
-4 łyżeczki żelatyny
-200 gram białego sera
-szklanka jogurtu naturalnego
-10 gram masła
Ser przekręcamy przez maszynkę.
Żelatynę moczymy w jednej trzeciej szklanki wody.Kiedy stężeje rozluźniamy w kąpieli wodnej.Należy uważać aby się nie zagotowała.Lekko studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy masło zdejmujemy z palnika i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Lekko studzimy.
Powoli łączymy żelatynę z czekoladą.Dodajemy do sera ubijając na najwyższych obrotach miksera.
Dodajemy jogurt łączymy wszystkie składniki .Masę wylewamy na ciasteczkowy spód.
Wierzch posypujemy pokruszona czekoladą i ciasteczkami.
Chłodzimy w lodówce cała noc.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz