Czasami chce mi się czegoś co nie gości zbyt często na stole.
Bo niezdrowe, tłuste....trudno:-)
Boczuś zjadam zawsze ze smakiem.
Polecam ten najprostrzy w wykonaniu równie smaczny jak pozostale jego odmiany.
Kawałek boczku należy przygotować dzień wczesniej.
Boczek ze skórą układany w naczyniu.Dodajemy czosnek przeciśnięty przez prasie i przyprawy. Ja zawsze traktuje go dużą ilością pieprzu ,słodkiej papryki,majeranku,pietruszki oraz soli.
Wszystko dokładnie mieszam obsypuję boczek i wstawiamy na noc do lodówki.
Kolejnego dnia należy boczek obsmażyć ze wszystkich stron a następnie zagotować wodę z liściem laurowym i zielem angielskim ułożyć w niej boczek i dusić około 1,5 godziny na malutkim ogniu.
Smacznego :-)
poniedziałek, 6 października 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz