Dziś danie niezwykle proste ,szybkie,nie wymagające jakichś specjalnych nakładów.
Do spaghetti carbonara potrzebujemy boczku ,warto więc upiec go kilka dni wcześniej by móc zrobić ten fantastyczny makaron.
Składniki
-makaron spaghetti
-3 duże jaja
-200 gram śmietany 30 %
-duża cebula
-dwa spore ząbki czosnku
- kilka plastrów boczku
-ser żółty wedle uznania polecam dać sporo
-zioła prowansalskie
Makaron gotujemy al. dente.
W czasie gdy makaron się gotuje podsmażamy boczek pokrojony w grubsza kostkę tak by się zrumienił.
Mięsko odkładamy a na pozostałym tłuszczu dusimy cebulę pokrojona w plasterki oraz czosnek wyciśnięty przez praskę.
dodajemy do boczku.
w osobnym naczyniu miksujemy jaja ze śmietana i ziołami.Potem już za pomocą widelca mieszamy z żółtym serem który trzemy na tarce jarzynowej.
Spaghetti odcedzamy .Do dużego garnka wrzucamy boczek z cebula i czosnkiem.Dodajemy makaron i natychmiast zalewamy sosem.
Mieszamy ostrożnie aż lekko zgęstnieje.
Podajemy natychmiast.
Smacznego .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz