poniedziałek, 22 sierpnia 2016
Spaghetti w leczowym pesto.
Dziś przepis szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Mówią że w prostocie siła i w tym wypadku tak właśnie jest.
Skladniki na sos
- dwie papryki
-cebula
- dwa duże ząbki czosnku
-trzy pomidory lub słoiczek koncentratu pomidorowego
- cukinia
- mielona papryka wędzona
-sól,pieprz
Warzywa oczyścić.Paprykę i pomidory sparzyć zdjąć skórę.
Zgrilowac na patelni lub usmażyć lekko rumieniąc używając oleju.
Dodac cukinię,cebulę,czosnek wyciśniety przez praskę oraz przyprawy.
Przesmażyć chwilę aż cebula sie zeszkli.
Podlać lekko bulionem zbledować najlepiej w blenderze kielichowym.
Spaghetti ugotować al dente. Dodać sos wymieszać.
Podawać w mięsem ( u mnie pieczony schab z dnia poprzedniego) .
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz