poniedziałek, 22 sierpnia 2016

Spaghetti w leczowym pesto.




Dziś przepis szybki w wykonaniu i bardzo smaczny. Mówią że w prostocie siła i w tym wypadku tak właśnie jest.

Skladniki na sos

- dwie papryki
-cebula
- dwa duże ząbki czosnku
-trzy pomidory lub słoiczek koncentratu pomidorowego
- cukinia
- mielona papryka wędzona
-sól,pieprz

Warzywa oczyścić.Paprykę i pomidory sparzyć zdjąć skórę.
Zgrilowac na patelni lub usmażyć lekko rumieniąc używając oleju.
Dodac cukinię,cebulę,czosnek wyciśniety przez praskę oraz przyprawy.
Przesmażyć chwilę aż cebula sie zeszkli.
Podlać lekko bulionem zbledować najlepiej w blenderze kielichowym.
Spaghetti ugotować al dente. Dodać sos wymieszać.
Podawać w mięsem ( u mnie pieczony schab z dnia poprzedniego) .
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...