sobota, 8 kwietnia 2017
Tydzień indyjski 3/3 Sałatka ze szpinaku.
Dziś ostatnia propozycja i można brać sie ze zrobienie kompletnego obiadu w stylu indyjskim.
Dopełnieniem bedzie szpinak ,wykonanie proste i jest świetnym dodatkiem do indyjskiej kuchni.
Składniki
- 500 gram świeżego szpinaku lub mrożonego w liściach
- 400 ml jogurtu
-po łyżeczce kminu i kolendry
- sól,pieprz
- łyżka masła
Na patelnię wrzucamy maslo i kiedy sie rozgrzeje dodajemy szpinak( mrożony należy wcześniej rozmrozić i usunąć nadmiar wody). Smażymy dopoki szpinak nie zwiędnie.
Dodajemy przyprawy i polowe jogurtu ,gotujemy kilka minut. Zdejmujemy z ognia dodajemy reszte jogurtu i ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Podajemy z chlebkami naan i wołowina lub innym dowolnym mięsem przyrządzonym w indyjskim stylu.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz