wtorek, 13 marca 2018

Wegetariański gulasz fasolowy



Mimo ze jestem wielka fanką mięsnych potraw z chęcią sięgam po dania wegańskie czy wegetariańskie jak dzisiejsze.
Bo jest szybciej, łatwiej a wcale nie mniej smacznie czy syto.
Dziś aromatyczny ,rozgrzewający gulasz po który na pewno sięgnę jeszcze nie raz.

Składniki

-  200 gram białej fasoli konserwowej
- 200 gram czerwonej fasoli konserwowej
- dwie duże cebule
 - 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę
- 2 duże marchewki
- papryka czerwona
- puszka pomidorów w kawałkach
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
-200 ml rosołu
- pieprz

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.Marchewkę pokroić w grubsze plasterki,paprykę w grubą kostkę . Zalać cebulę rosołem dodać warzywa i czosnek i dusić pod przykryciem około 20 minut.Dodać fasolę odsączoną z zalewy,koncentrat i pomidory z puszki. Doprawić pieprzem.Gotować jeszcze kilka minut. Podawać z np. ciabatą i kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...