wtorek, 13 marca 2018
Wegetariański gulasz fasolowy
Mimo ze jestem wielka fanką mięsnych potraw z chęcią sięgam po dania wegańskie czy wegetariańskie jak dzisiejsze.
Bo jest szybciej, łatwiej a wcale nie mniej smacznie czy syto.
Dziś aromatyczny ,rozgrzewający gulasz po który na pewno sięgnę jeszcze nie raz.
Składniki
- 200 gram białej fasoli konserwowej
- 200 gram czerwonej fasoli konserwowej
- dwie duże cebule
- 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę
- 2 duże marchewki
- papryka czerwona
- puszka pomidorów w kawałkach
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
-200 ml rosołu
- pieprz
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.Marchewkę pokroić w grubsze plasterki,paprykę w grubą kostkę . Zalać cebulę rosołem dodać warzywa i czosnek i dusić pod przykryciem około 20 minut.Dodać fasolę odsączoną z zalewy,koncentrat i pomidory z puszki. Doprawić pieprzem.Gotować jeszcze kilka minut. Podawać z np. ciabatą i kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz