wtorek, 25 czerwca 2013
Letni bigosik
Z dużą ilością koperku ,chudym mięskiem i lekką zasmażką.Najlepszy o tej porze roku bo z młodej kapustki .
Polecam
Składniki
-duża główka młodej kapusty
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-dużo koperku grubiej posiekanego
-chude mięsko ok pół kg ( można dodać też kiełbaskę lub żołądki z kurczaka zamiast)
-sól
-pieprz kolorowy
-łyżka oleju kokosowego
-łyżka mąki kukurydzianej(dla bezglutenowców) lub pszennej
-liść laurowy
-2 ziela angielskie
Mięso ugotować na 0,5 godz przed końcem dodać listek i ziele.
Rosół zachować mięso porwać na kawałki( kiełbasę zasmażyć,żołądki ugotować jak mięso).
W dużym garnku zagotować wodę.Wrzucić na gotującą posiekaną nie za drobno kapustę.Pogotować maksymalnie kilka minut.Odcedzić.
Do rosołu dodać koncentrat,mięso, sól i pieprz.Wlać rosół do kapusty.Zrobić zasmażkę dodać do kapusty dokładnie wymieszać chwilę pogotować,wrzucić koperek przykryć odstawić na 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
super, dzieki za przepisik, niby taki prosty ale nie robilam wiec napewno skorzystam Tush
OdpowiedzUsuń