piątek, 14 października 2016

Nalesniki kokosowo- ryżowe




Coś wspaniałego!!!
Delikatne rozplywajace się w ustach. Bardzo dobrze sie smażą sa bardzo sycące.
 Podane z masłem orzechowym,powidlami, twarogiem ze śmietaną i sosem Suzette Tutaj sos i są takie pyszne jak mało co.
Ps.Tak ,tak lubimy te wszystkie składniki w jednym naleśniku 😉

Składniki na ciasto naleśnikowe

- dwa jajka
- dwie lyzki oleju rzepakowego
- pół puszki mleka kokosowego uprzednio wymieszango na gładką masę
-około 3/4 szklanki mąki ryżowej

Skladniki wymieszać za pomoca miksera.
Jesli masa jest zbyt rzadka należy dodać troche mąki,jesli zbyt gęsta wody lub mleka kokosowego.
Z podanych składników wyszło mi 6 naleśników średniej wielkości.
Nalesniki jeszcze cieole smarujemy odrobina masła orzechowego niesłodzonego.
Na masło kładziemy ser,na koniec powidla.Zwijamy w chusteczki polewamy sosem Suzette.
Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...