środa, 8 czerwca 2016

Wykolejone gołąbki 😃



Wersja dla zabieganych.Wszystko w jednym garnku a smakuje jak prawdziwe gołąbki .
Pyszny , sycący obiad.
Polecam

Składniki

- 600 gram mielonego mięsa
- główka mlodej kapusty
- 200 gram ciemnego ryżu
- 130 gram koncentratu
- duza cebula
- łyżeczka papryki slodkiej mielonej
- pół łyżeczki ostrej papryki mielonej
- pół łyżeczki curry
- liść laurowy
- trzy ziela angielskie
- ok 200 ml wody
- sól ,pieprz do smaku

W garnku z grubym dnem podsmazyc mięso mielone z cebulą az zacznie sie lekko rumienić. Dodać  przyprawy pogotować chwilę.
Wrzucić suchy ryż i mieszac okolo minuty pilnujac by sie nie przypalil.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę , wodę,koncentrat i gotować okolo 20 minut na malym ogniu.
Kapusta będzie miekka ale ryż przy gryzieniu bedzie stawial opór .
Tak ma być ponieważ w czasie stygniecia zyska swoja idealna konsystencje.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...