piątek, 9 września 2016

Czerwona pasta z ciecierzycy.




Dziś prosty przepis na urozmaicenie sobie piątkowych dni czy to śniadań , przekąsek czy kolacji.
Pyszna i sycąca pasta łatwa w przygotowaniu.

 Składniki :

- pół szklanki suchej ciecierzycy
- 6 suszonych pomidorów
- 3 łyżki ojeju z suszonych pomidorów
- łyżka pasty ajvar( można pominąć )
- łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- sól,pieprz
Ciecierzycę namoczyć wieczorem dzień wcześniej.
Rano ugotować do miękkości. Umieścić w blenderze dodać pomidory pokrojone w paski i resztę składników. Zmiksować na pastę. Jeśli w trakcie blendowania wydaje się że jest ona zbyt sucha należy dodac trochę wody az do uzyskania pożądanej konsystencji.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...