wtorek, 20 września 2016
Pasta z czarnej fasoli
Dziś przepis na pyszna pastę.Fasola w roli głównej ,tutaj czarna fasola uznawana za najzdrowszą z tego gatunku.
Składniki
- około pół szklanki fasoli
- kilka plastrów cukinii
- mala cebula
- łyżeczka suszonych zmielonych grzybów
- trzy łyżki oleju
- majeranek suszony
- sól,pieprz,kilka kropel sosu sojowego
Wykonanie
Fasole moczymy w wodzie przez dwie trzy godziny. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i cukinię i grzyby,smażymy .
Kiedy woda z warzyw wyparuje uzupelniamy ja tylko do poziomu warzyw. Trzeba pilnować aby warzywa nie wyschły z braku plynu na patelni.
Dodajemy też resztę przypraw. Po usmażeniu woda powinna troche odparowac ale nadal pozostawać z warzywami.Kiedy warzywa są miękkie łączymy je z fasolą. Blendujemy. Masa powinna miec konsystencję pozwalającą rozsmarować ją na pieczywie . Studzimy.Przechowywujemy w lodówce .
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...

-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Upiekłam Swój pierwszy chleb. Znaczy nie pierwszy w sensie pieczenia a pierwszy w sensie kompozycji:) Trochę zmuszona(przeliczy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz