piątek, 1 lutego 2013

Pasta



Kiedy brak Wam pomysłu na kolację sięgnijcie po wędzoną rybę.
Makrela idealnie się do tego nadaje.
Można w krótkim czasie wyczarować z niej pyszny dodatek do pieczywa.
Zdrowy ,sycący na pewno posmakuje wszystkim.
Zyskuje niepowtarzalny smak dzięki przyprawie-czubricy(czubrycy) zielonej.
Czubrica ma bułgarski rodowód.
Jest to mieszanka w której głównym składnikiem cząber i on nadaje nuty całej przyprawie.
Kupicie ją np. w tym sklepie.
Spróbujcie.
Polecam.

Pasta

-pół dużej makreli lub jedna mała
-2 jajka ugotowane na twardo
-pół cebuli czerwonej
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-pieprz czarny świeżo mielony
-1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
-przyprawa czubrica(czubryca) zielona

Makrelę obrać z ości rozdrobnić.Jajka obrać i pokroić na drobną kostkę bądź zmiażdżyć widelcem.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Dodać do makreli.Dodać resztę składników oraz czubricę .Dozować ją wedle uznania.Odstawić na pół godziny.
Podawać z pieczywem.
Najlepszy - chlebuś z własnego wypieku.
Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe

  Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...