piątek, 1 lutego 2013
Pasta
Kiedy brak Wam pomysłu na kolację sięgnijcie po wędzoną rybę.
Makrela idealnie się do tego nadaje.
Można w krótkim czasie wyczarować z niej pyszny dodatek do pieczywa.
Zdrowy ,sycący na pewno posmakuje wszystkim.
Zyskuje niepowtarzalny smak dzięki przyprawie-czubricy(czubrycy) zielonej.
Czubrica ma bułgarski rodowód.
Jest to mieszanka w której głównym składnikiem cząber i on nadaje nuty całej przyprawie.
Kupicie ją np. w tym sklepie.
Spróbujcie.
Polecam.
Pasta
-pół dużej makreli lub jedna mała
-2 jajka ugotowane na twardo
-pół cebuli czerwonej
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-pieprz czarny świeżo mielony
-1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
-przyprawa czubrica(czubryca) zielona
Makrelę obrać z ości rozdrobnić.Jajka obrać i pokroić na drobną kostkę bądź zmiażdżyć widelcem.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Dodać do makreli.Dodać resztę składników oraz czubricę .Dozować ją wedle uznania.Odstawić na pół godziny.
Podawać z pieczywem.
Najlepszy - chlebuś z własnego wypieku.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zielone pesto rzodkiewkowo brokułowe
Sezon na nowalijki w pełni ,szklarnia reaktywowana z niecierpliwością czekałam więc na pierwsze nowalijki. Natką pietruszki, koperku, ruko...
-
Dzień Mamy. Obchodzony chyba na całym świecie ,przepiękny czas kiedy to możemy zatrzymać się i pomyśleć ile zawdzięczamy kobiecie która sto...
-
Postanowiłam spróbować zrobić to oczyszczanie. Natknęłam sie na nie juz jakiś czas temu ale nie było okazji i jakiejś takiej ...
-
Spróbowałam i zakochałam się . Nie wiem dlaczego dopiero teraz...może ostry smak potraw mnie odstraszał . Imbir zawsze kojarzył mi s...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz